Lila tygskiss

Så är då, i princip, den första av mina tre tygskisser färdig, den lila. Nästa vecka är tänkt att vikas för den vita och sista veckan då har nog bladen på vår vinstock kommit fram såpass så jag kan titta på den när jag jobbar med den gröna tygskissen. 

Lila är den liturgiska färgen för fastan. Den tygvåden ska fungera både i advent och fastan före påsk. På det nu mörklila tyget la jag ut gyllene satinbandsslingor. Bakom krucifixet, som hänger ned från taket i Ystads katolska kyrka där tygvåderna är tänka att hänga, (om kyrkoråd och kyrkoherden godkänner dem) har jag lagt gyllene slingor som en stor törnekorona som inramar Kristus. Man kan också se det som den stora stjärnan som lyste på himlen vid tiden för Jesu födelse. Detta förstärks också av 2- 3 små stjärnor. Gyllene band ligger också för att markera hur ljuset sprids ut över tyget och stjärnhimlen. Det ser nästan ut som en kvinna, det skulle kunna vara jag, som dansar lovdans till Guds ära. Armarna sammanfaller med ringarna från ljusets strålglans. Jag tänker på fastan och natten och Johannes av Korset, i natten lyser ljuset ännu klarare. “I mitt mörker finns inget mörker för dig min Gud. Nej själva natten är ljus som om dagen”

Nu måste jag lönearbeta fredag, lördag, söndag och måndag. Behöver jag en vilodag innan jag i nästa vecka får fortsätta? Isåfall får den användas också till att bara avsluta det sista på denna lila.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s