Tryckning av en andra röd plexiskiva

Jag ville försöka fånga tryckprocessen så jag satte upp en liten spionkamera som plåtade oss var 5:e sekund medan vi arbetade. Sedan ratade jag longörerna och satte ihop det till tre små gif-animationer. Så här får ni se ett sammandrag av tryckprocessen:

Först måste vi bestämma vilket håll bilden skulle tryckas på – vi hade sett en repa på baksidan av plexiglaset, som kanske var obetydlig men för säkerhets skull ville vi ha den bakom ett tätt färglager. Så måste man givetvis passa in bilden alldeles rätt.

Sen var det dags att gå på själva tryckningen – hälla på färg  – dra ut färg så att det fanns färg överallt – och sedan dra ett hårt drag med rakeln så att färgen tränger ner genom duken och sätter sig på plexiglaset (i verkligheten drog vi en extragång för att hela bilden säkert skulle sätta sig, men den longören ville vi bespara er nu)

När tryckningen var klar blev det bråda tider – färgen fick inte sätta sig i screenduken så den måste späs ut med en slags retarder, vilket Lars gjorde, medan Joanna samlade upp oanvänd färg.

Först därefter kunde vi betrakta resultatet och se om några retuscher skulle bli nödvändiga.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Tryckning av en andra röd plexiskiva

  1. Pingback: Vår utställning på Galleri Havslust | Atelje Agetorp bloggande

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s