Trycka på prov

För att kolla om mina screenramar för rosa, gult och krapplack skulle fungera behövde jag provtrycka dem ihop med svart; men jag hade ingen ram ledig – stor nog för den svarta i slutgiltigt skick –  så jag fick ta en mindre ram och belysa den med en del  av den svarta.

Sen kunde jag trycka!

Innan jag tog färg i ramarna behövde jag se till att jag fick passningen rätt; så jag provade var ram – rosa, gul och krapplack – på var och en av de tre svarta provtryck jag gjort, och ritade passvinklar i alla fyra hörnen med pennor i motsvarande färg. De syns ute till vänster och höger på fotot.

Och jag tyckte att ett av trycken jag gjorde blev ganska ok:

Jag lyckades med passningen och den stämde ganska väl – men jag tyckte att den rosa var lite för tät, så jag funderade på att göra om den och släppa igenom lite vitt.

Testade idén och satte sen virtuellt in den i sammanhang med plexiglastrycket för att se vilket som var bäst; rosa med vitt genomsläppt eller tät rosa?

 

Inte helt självklart vilket – det vita blandar sig kanske med det vita i tycket på plexiglaset – det blir kanske renare med en ros utan vitt i? Samtidigt ger det vita ett ökat djup i den undre bilden.

Ni får väl se vilket jag väljer till slut…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s